Rarezas VI- Sara Tavares: entre Cabo Verde y Portugal

.







Las Rarezas de hoy las dedico a una voz espectacular. Una vez más, es una voz femenina y, también una vez más, tiene aspectos poco clasificables. Los orígenes de Sara Tavares se sitúan en Cabo Verde, aunque se crió en Portugal. En su música, que casi siempre compone ella misma, es habitual encontrar elementos de origen africano. Espero que os guste.




.

11 comentarios:

Anónimo dijo...

Aquesta Sara Tavares m'ha encantat, quina veuassa! Això sí, de música africana res, com a minim en aquesta cançó. En realitat, ni falta que fa perque amb aquesta veu es pot posar a cantar sardanes si vol. Bon descobriment. Buscare mes seu a veure. Gràcies. Xavi

Kanela dijo...

A mi me gusta casi todo lo que canten en portugues o brasileño pero esta chica tiene una voz genial genial. He buscado en you tube y no he visto nada. Flipo con todas las cosazs que encuentras y que son alucinantes pero no las conoce nadie. Porque mira que yo conozco mucha gente que canta este tipo de musica brasileña y esta es que para nada. Ya me contaras como lo haces.

Eastriver dijo...

Molt, m'ha agradat molt. Jo diria, si em volgués posar xulo, que té un absolut control del fiato la qual cosa fa que pugui allargar les notes sense que se li perdin pel camí ni que la veu li tremoli. És tan important la tècnica en el bon cant... és una forma de millorar fins l'infinit una veu ja bona de per si, saber-la explotar al màxim, extreure-li totes les potencialitats. I aquesta noia d'això en sap molt, de la teoria i, sobretot, de la pràctica. Ja et dic, m'ha agradat d'una forma especial, transmet sentiments i inquietuds. No farà pas un Grec algun juliol d'aquests???

@SusVersiva dijo...

Xavi, Kanela, me encanta que haya tenido este éxito Sara Tavares. Os he puesto ésta, que es una canción que personalmente me encanta, pero tienes tú razón, Xavi, la verdad es que en ella no destaca el elemento africano, jajajaja. Sí tiene otros temas más movidos en que se distinguen ritmos, instrumentos o armonías de África negra. Queda curioso...

Kanela, para mí también es un descubrimiento muy muy reciente. Como me entusiasmó desde el primer momento en que la oí cantar, pensé rápidamente en subirla, para que mis "`próximos" al menos pudieran saber de esa voz espléndida que tiene. Pero sí que hay muy poco de ella. Ni siquiera he encontrado ningún documento en español (o catalán). Pero viendo lo que vale, no me extrañaría en absoluto que en un futuro próximo se la promocionara aquí.

Me alegro de que os haya gustado Sara Tavares, y os agradezco que lo hayáis querido compartir. Un abrazo.

@SusVersiva dijo...

Ramon, què bé que parles, quina cultura del món del cant, noi, jajajaja. Ése es mi amigo, di que sí!! Jo ni sé què és el fiato...!

Estic totalment d'acord amb tu amb què ha de tenir un domini de la veu brutal, però en canvi és evident que aquest control no dóna aquesta qualitat vocal, i encara menys el feeling. Pues eso, que me tiene encantada de la vida.

Sobre si fa un grec, em temo que per ara no deu estar programada: a les búsquedes en castellà o català, ja et dic, rien de rien. En canvi sí té una pàgina al Myspace, i en els concerts que tenia programats, tot i que ha vingut a Barcelona i a Madrid, en un futur proper no hi havia res :(

Si tinc més informació, us la faré arribar, naturalment. Després de veure com agrada... A més, penso que aquesta gent, bona i per ara poc coneguda (com passa per exemple amb las migas), se les ha de recolzar. No és que haguem d'aconseguir res perquè hi anem uns quants, però potser, si aplaudim amb molt d'entusiasme... almenys estarà més contenta de tornar, no? jiji.

Gràcies pel teu comentari, Ramon. M'ha impressionat, de debó. Una abraçada

Unknown dijo...

Molt personal la Sara Tavares, molta sensibilitat. Fa poc que l'he descoberta. També el teu bloc, entre la Sara i tu estic enfeinat ultimament. Ja t'aniré dient.
Ger

@SusVersiva dijo...

Hola, Gervasi, benvingut al Cajón!
Estic d'acord amb tu sobre l'opinió de la Sara Tavares, dóna com a resultat un treball absolutament personal, i els matissos que es permet amb la seva veu, realment espectacular, són d'una sensibilitat exquisita.

Ja que compartim, segons sembla, un criteri sobre el tipus de veu i el tipus de música, et proposo que et donis una volteta per aquí: igual trobes alguna altra cosa interessant. A veure si ens tens informats!

Gràcies pel teu comentari. Fins quan vulguis!

Stalker dijo...

Canto que acaricia y nos hace subir la savia por el tallo. He pensado en un ave que tiembla y no llega a estremecerse.

abrazos

@SusVersiva dijo...

Bonitas imágenes, Stalker. Me encanta la de la savia subiendo por el tallo a fuerza de caricias.

Sara Tavares es un inigualable ascensor de savias, sí señor!

Un abrazo

Óscar Santos Payán dijo...

Me ha gustado mucho. Muchas gracias. Ahora que la tormenta ha amainado te seguiré de cerca. Un abrazo

@SusVersiva dijo...

Óscar, ¡qué bien volver a verte por aquí! Sobre todo si la causa es que una tormenta, de ésas que cuando la tienes encima no alcanzas a ver un paso más adelante, se va bien lejos para no volver. Bien vuelto. Me alegro de que disfrutaras con Sara Tavares.

Un abrazo